Mattias Bergström

Svenske oversettelser i Tana

Svenske oversettelser gir Tana et økonomisk løft

Tana er en kommune i Finnmark som ligger langs grensen til Finland. Kommunen har en lang historie med å bruke svensk som andrespråk, og dette har gitt en rekke fordeler for lokalsamfunnet.

Økonomiske fordeler med svensk oversettelse

Et av de viktigste områdene hvor Tana har nytt godt av svenske oversettelser er i næringslivet. Med sin nærhet til Sverige har mange bedrifter i Tana etablert handelsforbindelser med svenske bedrifter. Å kunne tilby informasjon og tjenester på svensk har vært avgjørende for å tiltrekke seg og betjene svenske kunder. Dette har ført til økt handel og vekst for bedrifter i Tana.

Svenske oversettelser har også spilt en rolle i å tiltrekke seg turister til Tana. Regionen har en rekke unike attraksjoner, for eksempel Tana Bru – en spektakulær bro som knytter sammen Norge og Finland. Ved å gjøre informasjon om disse attraksjonene tilgjengelig på svensk, har Tana blitt et mer attraktivt reisemål for svenske turister.

Andre fordeler

Det er ikke kun økonomisk gevinst ved fordelene med svenske oversettelser. Tana har også opplevd en økt kulturell utveksling med Sverige. Innbyggere i Tana kan lese svensk litteratur, se svenske filmer og følge svenske medier, noe som bidrar til en større forståelse av svensk kultur i lokalsamfunnet.

Videre har svenske oversettelser også styrket samarbeid på tvers av grensene i områder som utdanning, forskning og samfunnstjenester. Ved å kunne dele informasjon og samarbeide med svenske kolleger har Tana kunnet forbedre tjenestene som tilbys i lokalsamfunnet.

Lokal dialekt: “I don’t eat cloudberries”

Tana har en unik lokal dialekt med flere særegne uttrykk. Ett eksempel er frasen “Æ spiser ikke molte”. Dette betyr bokstavelig talt “Jeg spiser ikke molte”, men det kan også brukes i mer billedlig betydning for å uttrykke misnøye eller uenighet. Den svenske oversettelsen av dette uttrykket er “Jag äter inte hjortron”.

Tana har nytt godt av oversettelser til svensk på en rekke områder, fra økonomisk vekst til økt kulturell utveksling. Ved å fortsette å investere i svenske oversettelser, kan Tana sikre fortsatte fordeler og posisjonere seg godt for fremtiden.

Profesjonelle svenske oversettelser for Tana

Jeg er Mattias Bergström, profesjonell svensk ekspert-oversettelse som oversetter til svensk på fulltid siden 1999, med tusenvis av gjennomførte prosjekter og fornøyde kunder i min portefølje. Svensk er mitt morsmål, men jeg har omfattende kunnskap om språkene og kulturene jeg oversetter fra. Mitt mål er å levere oversettelser av høyeste kvalitet til mine kunder. Å levere feilfrie tekster er min oppgave.

Hva slags dokumenter oversetter jeg?

Jeg oversetter et bredt spekter av dokumenter, tekster og fagområder for bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner i Tana, Norge. Dette inkluderer:

 • Juridiske dokumenter: Kontrakter, avtaler, forskrifter, lisenser
 • Tekniske dokumenter: Manualer, instruksjoner, spesifikasjoner, produktdatablad
 • Markedsføringsmateriell: Brosjyrer, nettsider, pressemeldinger, produktbeskrivelser
 • Medisinske dokumenter: Kliniske studier, pasientjournaler, medisinsk informasjon
 • Vitenskapelige dokumenter: Forskningsartikler, rapporter, avhandlinger
 • Nettsider, apper, programvare

I tillegg til disse områdene, er jeg åpen for å oversette andre typer dokumenter etter behov. Jeg behandler alle dokumenter med største konfidensialitet.

Programvare jeg bruker

Jeg bruker en rekke oversettelsesteknologier og programvare for å sikre nøyaktige, konsistente og effektive oversettelser. Dette inkluderer:

 • Oversettelsesminneverktøy (CAT-verktøy): Hjelper meg å gjenbruke tidligere oversettelser og opprettholde konsistens i terminologien
 • Terminologidatabaser: Sikrer nøyaktig bruk av spesialisert terminologi
 • Kvalitetssikringsverktøy: Hjelper meg å identifisere og rette opp potensielle feil

Kvalitetskontroll

Jeg har en streng kvalitetssikringsprosess for å sikre at alle mine oversettelser er av høyeste standard. Dette inkluderer:

 • Grundig redigering: Jeg gjennomgår oversettelsene mine nøye for å korrigere eventuelle feil eller unøyaktigheter
 • Kvalitetskontroll: Jeg samarbeider med en annen svenskspråklig oversetter for å gjennomgå oversettelsene mine og gi tilbakemelding
 • Tilbakemeldinger fra kunder: Jeg verdsetter tilbakemeldinger fra kunder og bruker den til å forbedre tjenestene mine kontinuerlig

Maskinoversettelse kontra menneskelig oversettelse

Selv om maskinoversettelser har blitt bedre, kan de fortsatt gjøre grunnleggende feil og misforstå nyanser av språk. Dette kan føre til unøyaktige og pinlige oversettelser som kan reflektere negativt over virksomheten din. En menneskelig profesjonell oversetter, som meg, forstår kulturelle kontekster og kan produsere oversettelser av høy kvalitet som er nøyaktig tilpasset målgruppen din.

Leveranse og priser

Jeg forstår at virksomheter og enkeltpersoner trenger raske og pålitelige oversettelsestjenester. Jeg forplikter meg til å levere oversettelser raskt. Prisene mine er konkurransedyktige og jeg tilbyr en rabatt på 10 % for nye kunder.

Bestill oversettelser fra norsk til svensk

Å bestille oversettelser fra meg er enkelt. Bare fyll ut kontaktskjemaet nedenfor og legg ved de aktuelle dokumentene. Jeg tar kontakt med deg med et pristilbud.

Det er enkelt å bestille en oversettelse fra norsk til svensk. Ta kontakt i dag!

Mattias
Bergström

Roslagsgatan 34
11479 Stockholm
Sweden 

error: